OM BIRKI

BIRKI grundades 2017 av mig Mathilda Larsson med kärlek till det handgjorda silversmidet. Namnet BIRKI är lånat från det isländska språket och betyder björk, det sätter en vacker prägel på den känsla jag vill förmedla med mitt hantverk. Jag håller till i min verkstad mitt i Roslagens skogar, här finner jag fokus, stillhet och kreativitet som speglas i mitt smide. Varje silversmycke du ser är handgjort och skapat av återvunnet 925 sterlingsilver smyckade med naturstenar och handkarvade stämplar. 

Varför silversmide? Tanken att testa på silversmide kom när jag köpte en silverring med samisk design. Hantverket skapade en kreativ värme inuti mig så jag skrev upp mig på en kurs i smide.

Förutom tillfällena på smideskursen och praktisk lära med två silversmeder är jag självskolad inom ämnet. Smyckena är gjorda på kunskap och form som sinnet och handen arbetar fram genom processen, resultatet är det smycken ni skådar.

Jag tackar varmt de två smederna som släppte in mig i deras smedjor även fast min kunskap inom området var minimal. Att jag fick utforska samt lära känna materialen, verktygen och processen som metallslöjden bjuder på. Jag vill tacka er som läser detta, tacka er som ser mitt hantverk och tacka er som bär det!